Aanbod schooljaar

Bij een bezoek aan het Suske en Wiske Land doen jouw leerlingen altijd de Striptoer. Wil je ze nog meer onderdompelen in de wereld van de strip? Boek dan ook een Workshop en/of een Buitenactiviteit.

Striptoer

Striptoer

Tijdens de Striptoer ontdekken jouw leerlingen wat er allemaal nodig is voor het maken van een goed stripverhaal. Niemand minder dan Willy Vandersteen zélf neemt hen mee door 9 kamers en geeft tips en uitleg.

Je leerlingen improviseren een eigen verhaal, ontdekken de typische kenmerken van een slechterik, ontwerpen een eigen personage en maken een reis in de teletijdmachine van professor Barabas! Aan het einde van de Striptoer hebben ze een onvergetelijk avontuur beleefd én hun eigen stripverhaal gecreëerd.

Duur: 2 uur.

Workshop

Een workshop boek je aansluitend aan de Striptoer. Je kan kiezen uit drie workshops: ‘Striptekenen‘, ‘Vertel als Vandersteen‘ of ‘Barabas Achterna‘. Meer informatie vind je hieronder.

Striptekenen

Er komt heel wat kijken bij het maken van een strip. Om te beginnen heb je leuke stripfiguren nodig! Maar hoe teken je zo’n stripfiguur? Tijdens deze actieve les bedenken én tekenen jouw leerlingen in een aantal stappen verschillende stripfiguren. Ze gebruiken daarbij hun eigen ideeën, fantasie en tekenstijl. Boordevol ideeën en gewapend met tips en tricks keren ze terug naar de klas. De workshop ‘Striptekenen’ duurt één uur en is geschikt voor leerlingen vanaf het 3e leerjaar.

Vertel als Vandersteen

Er komt heel wat kijken bij het maken van een strip. Om te beginnen heb je leuke stripfiguren nodig. Daarnaast is een goed verhaal vol met fantasie uiterst belangrijk. Maar hoe is zo’n verhaal juist opgebouwd? En hoe brengen jouw leerlingen hun eigen verhaal in beeld? Aan de hand van voorbeelden en gekke afbeeldingen krijgen je leerlingen de nodige inspiratie voor hun eigen verhaal. De workshop ‘Vertel als Vandersteen’ duurt één uur en is geschikt voor leerlingen vanaf het 4e leerjaar.

Barabas Achterna

Tijdens de workshop ‘Barabas achterna’ bedenken én tekenen jouw leerlingen een geschikt voertuig voor een spannende Suske en Wiske-missie. Ze maken kennis met het werk van Da Vinci en Panamarenko. In hun eigen ontwerp gaan ze aan de slag met verschillende tekenmaterialen zoals bister, inkt en houtskool. Creativiteit, experiment én out-of-the-box denken staan hierbij centraal. Let op: zorg ervoor dat je leerlingen kledij dragen die vuil mag worden. De workshop ‘Barabas Achterna’ duurt één uur en is geschikt voor leerlingen vanaf het 3e leerjaar.

Buitenactiviteit

Maak je bezoek helemaal compleet met een activiteit in de tuin van het museum.

Buitenactiviteit

Genoeg binnen gezeten? Maak je bezoek helemaal compleet met een buitenactiviteit, namelijk de Titeltocht. Tijdens een leuke zoektocht naar 25 Suske en Wiske albums gaan je leerlingen actief aan de slag in de tuin van Suske en Wiske Land. Ze krijgen een potlood en een werkboekje waarin ze bij elke album ook leerrijke rebussen, (taal)spelletjes of raadsels vinden. Tijdens de buitenactiviteit begeleid je zelf jouw klas. Let op: de zoektocht vindt plaats in de tuin en een groot deel van de tuin is bos, dus zorg ervoor dat je leerlingen gepaste kledij dragen. Duur: één uur.

.